top of page
1_RyrqBdsgTK7qPiP2FabOiw.jpeg

IZVRŠNI ODBOR

Denis Šumenjak - Sekretar

 

AIKIDO - 3. DAN

KENJUTSU - 2. DAN

IAIDO - 3. DAN

KARATE - 2. DAN

KENDO - 1. KYU

KOBUDO - 5. KYU

 

Za borilne veščine so ga navdušili filmi Bruce Leeja in Stevena Seagala. Na akademiji je začel trenirati l. 2011. Pred tem je osem mesecev vadil kikboks v Klubu borilnih veščin na Ptuju. Tekmuje v karate katah, se udeležuje seminarjev in z demo timom ABV nastopa na demon-stracijah oz. prikazih borilnih veščin. Na božično-novo-letnem turnirju 2019 je osvojil 1. mesto v karateju in aikidu, leta 2024 je na mednarodnem tekmovanju Ljubljana Open osvojil srebrno odličje v karate katah za veterane ter bronasto medaljo v katah na mednarodnem turnirju v Trbovljah in Slovenskih Konjicah.

 

"Za vadbo borilnih veščin sem se odločil, ker mi pred-stavljajo športno udejstvovanje in tudi zaradi psiholoških vidikov. V njih sem našel ogromno: sprosti-tev, rekreaci-jo, druženje. V društvu sem najprej vadil aikido, potem pa sem se navdušil še nad samurajskim mečevanjem in tudi nad karatejem in kobudom. Ker je moja želja, cilj tudi poučevanje borilnih veščin, želim v prihodnosti opraviti inštruktorske izpite ter soustvarjati literaturo in gradivo na temo borilnih veščin.

denis šumenjak karate

Matjaž Horvat - Stiki z javnostjo

 

AIKIDO - 1. DAN

IAIDO - 1. DAN

KENJUTSU -  3. KYU

JUDO - 2. KYU

JU-JUTSU - 5. KYU

 

Borilne veščine je začel trenirati l. 1977 v Judo klubu Drava Ptuj. Med l. 1979 – 83 je vadil v Judo klubu Bežigrad Ljublja-na, v l. 1983 – 85 pa v Judo klubu Akademac Beograd. V judu je tudi tekmoval. Ju-jutsu je vadil med l. 1979 – 83. Med l. 1997 – 99 je treniral v Kung fu klubu Ptuj. Aikidu se je pri-družil l. 1999 na  ABV, mečevanju pa l. 2009. Je član demo tima ABV in že večkrat prikazal borilne veščine na prireditvah.

matjaž horvat

Aleksander Kos - Nadzorni odbor

 

KARATE – 1. DAN

IAIDO – 1. DAN

KENJUTSU – 1. DAN

AIKIDO – 1. KYU

KENDO – 6. KYU

 

Borilne veščine je začel vaditi med l. 2009 do 2010, potem pa od 2014 na Akademiji bojev-niških veščin Ptuj. Pred tem je nekaj časa treniral sankukai karate. Na božično-novoletnem turniju 2019 je osvojil 1. mesto v aikidu in 2. mesto v karateju. Za borilne veščine so ga navdušili filmi Bruce Leeja in Stevena Seagala. Vadi jih zaradi psiho-fizične kondicije.

 
 
aleksander kos

Dejan Bošnjak - Disciplinska komisija

 

AIKIDO - 1. DAN

KARATE - 3. KYU

IAIDO - 4. KYU

 

Borilne veščine je začel vaditi na akademiji, najprej med l. 1997 – 99, nato pa še od l. 2013. Njegov oče je na ABV vadil 10 let in osvojil mojstrski naziv v aikidu. Na božično-novoletnem turnirju 2019 je Dejan v aikidu osvojil 2. mesto. V borilnih veščinah je našel smisel zdravega načina življenja in samurajski duh.

 
 
Dejan Bošnjak

Robi Cvetko - Organizacija prireditev

 

KARATE – 1. DAN

 

S karatejem se začel ukvarjati l. 1992 v Karate klubu Poetovio, nadaljeval na ABV do l. 1999 ter se s hčerko Ajšo spet pridružil ABV l. 2019. Nastopil je na številnih tekmah Karate zveze Slovenije, domačih in mednarodnih turnirjih ter prvenstvih. Osvojil je srebrno odličje v katah na mednarodnem pokalu ABŠ Ptuj 97. Na Pokalu Samuraj 98 je osvojil kar 4. medalje, in sicer dve zlati v katah za člane in v borbah med mladinci ter srebrno med člani v težnostni kategoriji in bronasto v absolutni kategoriji. Bil je tudi absolutni občinski prvak l. 1995.

 

Trening karateja mu pomeni psihofizično sprostitev po napornem delovniku in je od samega začetka vadbe del njegove osebnosti, rasti in umirjenosti. Njegov vzornik v karateju je Funakoshi Gichin, oče sodobnega karateja. Zelo je ve-sel, da je karate postal olimpijska disciplina in ga bo z zanimanjem spremljal na letošnjih igrah. Njegov najljubši filmski akcijski junak je Steven Seagal.

 
 
Robi Cvetko

Ivan Stopajnik - Sodniška komisija

 

KARATE – 1. DAN

 

Karate je začel vaditi l. 1992 v Karate klubu Poetovio, nadaljeval na ABV do l. 1999 ter se s sinom Žigom spet pridružil ABV l. 2017. Tekmoval je na državnih prvenstvih Karate zveze Slovenije, domačih in mednarodnih turnirjih. Osvojil je bronasto odličje v borbah na mednarodnem turnirju Trbovlje 96 in v katah na mednarodnem pokalu ABŠ Ptuj 97. Na Pokalu Samuraj 98 je osvojil 2. mesto med člani v absolutni kategoriji ter 3. mesto v težnostni kategoriji in v katah.

 

Za vadbo karateja ga je navdušil filmski igralec in mojster jeet kune doja Bruce Lee. Še posebej mu je všeč njegov film V zmajevem gnezdu. Od japonskim mojstrov sta mu najbolj všeč Masatoshi Nakayama, oče tek-movalnega karateja in Funakoshi Gicihn, oče shotokana. Danes trenira karate zaradi dob-rega počutja, zdravja, rekreativ-no. Ko je še hodil v šolo, mu je karate pomagal izboljšati kon-centracijo in učni uspeh.  V ka-rateju so mu ljubše borbe kot kate, čeprav je uspešno  tekmo-val v obeh disciplinah.

 
 
 
Ivan Stopajnik
bottom of page