top of page
1_RyrqBdsgTK7qPiP2FabOiw.jpeg

NASTANEK DRUŠTVA

Akademija bojevniških veščin (ABV) je bila ustanovljena l. 1995 na Ptuju, njeni zametki pa segajo v l. 1988. Akademija je nastala z združitvijo Karate kluba Poetovio, Aikido kluba Ptuj in Kendo sekcije Ptuj. Namenjena je vadbi in preučevanju borilnih veščin.

Mečevanje Slovenija

Zametki akademije segajo v l. 1988, ko je Silvester Vogrinec prevzel Karate klub Borec Ptuj (ustanovljen l. 1984). Najprej ga je preimenoval v KK Jože Lacko, nato pa še v KK Poetovio Ptuj. Leta 1989 so se priključili h Karate zvezi Slovenije. Leta 1989 je klub organiziral prvo tekmovanje v karateju (za pokal Jožeta Lacka), nato pa še celo vrsto turnirjev, občinskih in državnih prvenstev ter ligo. KK Poetovio je dosegel izjemne domače in mednarodne rezultate, kar je ptujska občina nagradila z večkratnim uvrščanjem tekmovalcev med športnike leta.

karate tekmovanje

Leta 1992 je Silvester Vogrinec organiziral vadbo aikida, kenda, iaidoja in kenjutsa. Ptuj se je s tem zapisal med pionirje teh veščin v Sloveniji. Aikido klub Ptuj je l. 1995 izvedel prvo aikido tekmovanje v Sloveniji, Kendo sekcija pa je postala center mečevanja v Sloveniji.

klub aikida

Ker je administrativno vodenje klubov in sekcije Vogrincu vzelo veliko časa, je bila na njegovo pobudo l. 1995 z združitvijo Karate kluba Poetovio, Aikido kluba Ptuj in Kendo sekcije Ptuj ustanovljena Akademija Borilnih športov, ki se je kasneje preimenovala v Akademijo bojevniških veščin Ptuj.

kendo klub
bottom of page